SJR Kalmar
SJR Vasagatan 1, Stockholm


Om SJ Resebyrå Kalmar

Av Nils-Erik Franzon


 

År 1965 fick jag i uppdrag av dåvarande chefen för SJR,  Bertil

Harrysson, att   starta upp SJR i Kalmar. Jag anställde två

medarbetare och verksamheten   utvecklades på ett positivt sätt. Vi öppnade SJR i Kalmar på Storgatan 26.


1974 flyttade vi till större lokaler, också på Storgatan och skapade där ett modernt resecentrum för såväl Privat- som Affärsresor. Verksamheten hade då vuxit till en enhet med 10 medarbetare.


1984 medgav inte lokalerna i Handelsbankens hus vidare expansion och vi flyttade till nya moderna lokaler vid Larmtorget. Verksamheten växte snabbt under åren 1984 - 89 snabbt. Vi lyckades ta mer och mer marknadsandelar, särskilt på Affärsresor.


Vi var vid N&S köp av SJR 20 medarbetare inklusive två färdledare för våra lokala arrangemang, som byrån framgångsrikt utvecklat. Hösten 1989 förvärvade ju N&S resebyråverksamheten av SJR. Vid detta tillfälle hade både SJR och N&S verksamhet i Kalmar. Jag utnämndes till chef för den sammanslagna enheten. Då N&S , som bekant , inriktade verksamheten på Affärsresor, avyttrades Privatrese-verksamheten.


Vi på Affärsresor flyttade till lokaler på Torsåsgatan i Industriområdet och Privatresor behöll delar av vår tidigare lokal vid Larmtorget.

Nils-Erik Franzon

Karriär inom SJ Resebyrå

1952-56  Växjö

1956-65  Karlskrona

1965-89  Kalmar; resebyråchef

Fakta om

SJR Kalmar


Fotoalbum, klicka på bilden:

VIKTIGT! 

Din egen berättelse, fotografier samt dokument från SJR-tiden, är av stor vikt för att öka  kännedom om SJR lokalkontor och huvudkontor; personal och verksamhet. 


Dela med dig av dina SJR-minnen, bilder och annat. Webbredaktionen hjälper till att digitalisera.

Mejla till  inblick@sjrk.se